HJEM kunst i to almennyttige boligområder i Roskilde: Hedeboparken og Ringparken. Et inddragende kunstprojekt, hvor processen og dialogen mellem kunst og beboer var en væsentlig del af projektet. Udover mig deltog kunstnere Arendse Krabbe og Mette Møller. Råderum var kunstnerisk producent og Roskilde Kommune og Roskilde Festival var initiativagere til HJEM. Kurateret af Museet for Samtidskunst og Aaben Dans. Projektet er støttet af Statens Kunstfond.
Campingvogn på besøg
Projektet startede i 2019, første opgave var at få kontakt til beboerne og gøre dem opmærksomme på projektet. Vi besøgte billiard klub, spillede fodbold med "det rullende idræts bibliotek", holdt møde med bestyrelsen, boligselskabet, inviterede til æblepluk i området og bød på æblekage og ikke mindst åbnede vi campingvogn på parkeringspladsen. Vi var således deltagere i allerede eksisterende mødesteder og skabte egne. Her lyttede vi til ideer, frustrationer og tanker om et boligområde, som rigtigt mange er vokset op i og/eller har fået børn i. Et område hvor længsel efter fælleskab tidligere eller nyt, fyldt meget blandt skuffelser og oplevelser af at andre var roden til manglende fællesskab. Vi tegnede med især børn, drak te og kaffe og inviterede til at beboeren skulle lægge seddeler i ønskeanden. Her fortælle hvad de gerne vil at vi skulle fokusere på. Alle 3 kunstnere, tumlede vidre med tanker omkring mødested og fællesskab.
Vi hørte om det gamle klub område, det grønne område der støder op til Hedeboparken, som vi også havde set og lagt mærke til på de allerførste rundture. Der var hegn rundt om området, bålhytten var brandt ned og byggeren, klubbens gamle værksted var vandaliseret.
Vi tog i kontakt med Vej og grønne områder i Roskilde Kommune, der på vores opfordring stod for at lave åbninger i hegnet og reparere bålhytte.
Herefter arbejdede jeg på det fælles projekt at genoplive Byggeren og på Bålet, der blev mit værk i Hedeboparken. Vi døbte området FRIHEDEN på opfordring fra en beboer. Renovere Byggeren så det kunne bruges som værksted. Her afholdt jeg kostumeworkshop og vi fejrede fastelavn. Og lavede bålaftner, med snak om bålet, pandekager, snobrød og flammetegneri.
Bålet
Værket blev til i samarbejde med beboerne.
Hvad brænder du for, din gnist, din ild. Mal din flamme.
Værket blev skabet på løbende workshops med beboeren, i værkstedshuset byggeren.